
Emzirme süreci bir çok kadın açısından meşakkatli bir süre olmanın yanında aynı zamanda anne ve bebek sağlığı açısından çok önemli bir süreçtir. Sağlıklı bir emzirme döneme bebeğin gelişim dönemini destekler. Bir yandan da anne ve bebek iletişimi açısından oldukça keyifli ve önemli bir süreçtir. Ancak zaman geçtikçe anne ve bebeğin bu sürecin sonlandırmalarının zamanı gelir.
Bebeğinizle emzirme döneminin sonuna geldiğinizi hissettiğinizde bu süreci sağlıklı bir şekilde sonlandırmanız önemlidir. Hem sizin sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı açısından anne sütü ile beslenme büyük önem taşır.
Bebeğinizi sütten kesmeniz elbetteki zorlu bir süre olacaktır. Ancak günümüzde bebeği sütten kesme için daha farkındalıklı bir süreç bizleri bekliyor.
Bebeği Sütten Keserken Neden Meme Ağrısı Olur?
Bebeğiniz sütten kestikten sonra meme ağrısı yaşamınızın nedeni vücudunuzun hala süt üretimine devam ediyor olmasıdır. Memede biriken süt tüketilmediği için birikerek ağrı yapmaya başlar. Bebeğinizi sütten keserken memeleriniz şişer ve süreç kontrollü bir şekilde ilerletilmiş süt kanallarının tıkanması sonucu mastit sorunu ortaya çıkabilir.
Sütten Kesme Sonrası Meme Ağrısı Nasıl Geçer?
Bebeğinizi sütten yavaş yavaş kesmeniz ağrı yaşamınızın önüne geçerek bebeğiniz için de memeden kopmayı kolaylaştırır. Bebeğinizi yavaş yavaş sütten kesmeniz süt üretiminizin azalmasına yardımcı olur.
Emzirme dönemini sağlıklı bir şekilde bitirmek için birçok yöntem vardır. Emzirme döneminde göğüs pompası kullanımı emzirmeyi sonlandırmak için de kullanılabilir. Dilerseniz yoğun olarak biriken sütünüzü sağarak memelerinizi rahatlatabilirsiniz.
Memelerinize soğuk kompleks uygulayabilir veya masaj yaparak rahatlatabilirsiniz.
Sütten kesme sürecinde memelerinizde biriken süt nedeniyle sızıntı problemleri yaşayabilirsiniz. Göğüs sağlığınızın korunması için doğru göğüs pedi seçimi oldukça önemlidir.
Sütten Kestikten Sonra Memede Süt Ne Zaman Biter?
Bebeğinizi sütten kesme kararını verdikten sonra her adımda kontrollü bir şekilde hareket etmeniz gerekir. Sütten keserken memede ağrı hissini azaltmak için emzirmeyi yavaş yavaş bırakmanız çok önemlidir. Sütten keserken sütünüzün tekrar gelmesini engellemek için yavaş ve sabırlı olmanız gerekir.
Sütten kesme sürecinde süt kanallarının tıkanması sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle sütten keserken şişkinliği ve ağrıyı azaltmak için özen gösterilmelidir.
Sütten Keserken Memeden Süt Gelmemesi İçin Yapılması Gerekenler
Bebeğinizi sütten yavaş bir şekilde kesmelisiniz. Böylece memede sütün bitmesi yavaşça gerçekleşir ve daha az ağrı hissedersiniz.
Memede süt, süreçle doğru orantılı bir şekilde yavaşça biter. Bu dönemde yaşadığınız şişkinlik hissini azaltmak için sütünüzü sağabilirsiniz. Sütünüzü sağarken “Bana hangi göğüs pompası uygun?” diye merak ederseniz, yazımızı inceleyebilirsiniz.
Meme uçlarını uyarmamaya dikkat ederek memelerinize soğuk kompleks veya masaj yapabilirsiniz.
Kullandığınız sütyeni biraz daha bol tercih ederseniz memelerinizin sıkışmasını engelleyebilirsiniz. Böylece sütten keserken memede rahatsızlık hissetmezsiniz.
Tüm çabalarına rağmen sütünüz azalmıyorsa doktorunuza danışabilirsiniz. Sizin için en uygun olan yöntem konusunda en iyi yönlendirmeleri doktorunuz yapacaktır.
Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar