İşe geri dönecekseniz ve bebeğinizi emzirmeye devam etmeyi düşünüyorsanız, konforlu sağım yapabildiğiniz bir göğüs pompanız olması gerekmektedir. Böylece siz bebeğinizin yanında olmadığınızda bile bebeğinize bakan kişi onu sizin sütünüzle besleyebilir. Ayrıca “Akış Ayarlı Besleme Tekniği” makalemize de göz atabilir, bebeğinizi biberonla beslerken sizi de emmeyi bırakmamasıyla ilgili bir kaç ipucu edinebilirsiniz. Bu teknik ile bebeğinizin anne memesinde uygulamış olduğu eforu sarfedebilecek ve süt akışını kendisi kontrol edebilecektir. Bu sayede bebeğinizi daha uzun süre emzirebilmenin tadına varabilirsiniz.
İşe başlamadan yaklaşık bir ay öncesinden sütünüzü sağmaya ve dondurmaya başlayın ve süt saklama poşetleri ya da şişelerinin üzerine sütünüzü sağdığınız tarihi ve miktarı not edin. Siz göğsünüzü sağmaya ve işteyken ne sıklıkta ne kadar süre sağım yapabileceğinizi keşfedene kadar yeteri kadar anne sütü stoğunuz olacaktır. İşe başladığınızda, iş vereninizden sağım yapabileceğiniz konforlu ve temiz bir yer talep edin. Sağmış olduğunuz sütü, doğru saklama koşullarında muhafaza etmek önemlidir. Eğer çalıştığınız yerde buzdolabı varsa, herhangi bir karışıklığı önlemek adına tarih ve isminizi saklama poşetinizin ya da şişenizin üstüne yazmalısınız. Buzdolabını kullanma şansınız yok ise sağdığınız sütü buz dolu bir çanta içinde eve gidene kadar saklayabilirsiniz.
İşe dönme hazırlıkları devam ediyorken bebeğinizin sizin dışınızdaki biri tarafından beslenmeye alışması gerekmektedir. Belki sizi emen bebeği biberona alıştırmayı zor bulabilirsiniz. Genellikle bebekler sağılmış anne sütünü, anne verdiği zaman pek içmek istemezler. Bu sebeple biberonu bebeğinize ilk kez bakıcısının ya da babasının vermesi sizin işinizi daha kolaylaştıracaktır.
İşe başladığınız ilk dönemlerde bebeğinizden ayrı kalmak hem siz hem de bebeğiniz için zor olabilir, fakat sonuçta bu durumda da bebeğinizi onun için en iyi besin olan sütünüz ile desteklemeye devam edeceksiniz.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar