Bebek beslenmesinde biberon kullanımı çok yaygındır. Biberon, bebeğin emme refleksine uygun bir beslenme aracıdır ve şekli değişse de yüzlerce yıldır kullanılıyor. Zaman içinde bebeğin beslenme ihtiyacına göre biberon emziğinin şekillenmesi, biberonun hava kaçırmasını önleyen sistemler gibi gelişmeler söz konusu oldu. Son yıllarda en çok tercih edilen biberon çeşidi ise gaz yapmayan biberonlar. Peki, gaz yapmayan biberon ne demek ve gaz yapmayan biberonlar işe yarıyor mu?
Gaz Yapmayan Biberon Nedir?
Antikolik biberon da denir. Bebeğin hava yutmadan beslenmesini sağlayacak şekilde geliştirilmişlerdir. Biberonda yer alan özel hava akış kanalları, emme sırasında havanın süte karışmadan biberonun alt kısmında depolanmasını sağlar ve bu sayede bebek kesinlikle hava yutmaz. Hava yutmadığı için de kolik durumu görülmez ya da eskiye oranla net olarak azalır.
Lansinoh Natural Wave Biberon ve Biberon Emziği
Yeni Lansinoh® Biberon ve NaturalWave™ Biberon Emziği, bebeklerin annelerinden ayrı kalmak durumunda olduklarında sağılmış anne sütüyle beslenmesi ve anneleriyle buluştuklarında emmeye devam edebilmeleri için özel olarak tasarlanmıştır.Bu yönüyle bebeğin biberona alışıp anne memesinden uzaklaşmasına izin vermez.
Anne Memesinden Uzaklaştırmayan Biberon!
Lansinoh® Biberon ve NaturalWave™ Biberon Emziği, uzayabilen esnek yapısıyla bebeklerin anne memesinde içgüdüsel olarak uygulamış olduğu «dalgaya benzer» peristaltik emme hareketini uygulamasına olanak tanır. Bu sayede Lansinoh® NaturalWave™ Biberon Emziği bebeklerin var olan emzirme düzenini sürdürmesine yardımcı olur. Bebekler, biberonu kolay kabul eder ve anne memesinden biberona, biberondan da anne memesine kolay geçiş yapabilir.
Ağız yapısıyla bebeklerde çene gelişimi ve doğal ağız gelişimini destekler. AVS™ Hava Giriş Sistemi ise kolik sancısının potansiyel sebebi olan hava yutmayı engeller. Bu da bebeğin gaz sancısı yaşamadan keyifle beslenmesini sağlar.
Bebeklerde Gazı Önlemek Mümkün mü?
Bebeğin gelişmesi için yeterince beslenmesi çok önemli. Ancak doğru beslenmesi de önemli. Çünkü bebeğin doğru şekilde beslenememesi, bebek reflüsüne neden olabilir. Kolik olarak da bilinen gaz sancısı da bebekler için önemli bir huzursuzluk kaynağıdır. Bebeğin gaz sancısını önlemek için aşağıdaki konulara dikkat edilmesi önerilir:
- Bebeği gereğinden fazla beslememek
- Anne sütü alıyorsa annenin gaz yapan besinlerden uzak durması ve ayaklarını üşütmemesi
- Bebeği besledikten hemen sonra yatırmamak
- Bebeği besledikten sonra mutlaka bebeğin gazını çıkarmak
- Biberon kullanılıyorsa gaz yapmayan biberon tercih etmek
- Biberon ve biberon emziği hijyenini sağlamak ve iyice yıkamak
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar