
Fibrokistik meme kadınlar arasında oldukça yaygın bir durumdur. Halk arasında süt kanallarının tıkanması olarak da bilinen fibrokistik meme kadınların yaklaşık olarak %70’inde görülen bir durumdur. Oldukça yaygın olarak rastlanan fibrokistik meme ile ilgili en çok merak edilen soruların başında “Fibrokistik memede nasıl emzirilir?” konusudur.
Fibrokistik Meme Nedir?
Fibrokistik denilen olgu aslında içi sıvı dolu keseciklerdir. Süt kanallarındaki birikme sonucu ortaya çıkmaktadır. Kadınlarda ergenlikten ileri yaşlara kadar her yaşta görülme ihtimali olabilir. Çoğunlukla 30 ve 40’lı yaşlar arasında görülme olasılığı daha yüksektir. Yapılan tetkikler sonucunda memede yer alan bu sıvı keseciklerine tanı fibrokistik olarak konulmuş ise bu tehlikeli bir duruma işaret etmemektedir.
Fibrokistik Meme Belirtileri
Fibrokistik meme belirtileri birçok hastalık ile benzer belirtiler ile kendini gösterdiği için birçok kadın tarafından endişe ile karşılanmaktadır. Ancak bu durum oldukça yaygındır ve günümüzde bir hastalık olarak adlandırılmamaktadır.
- El ile kontrol edildiğinde hissedilen küçük kesecikler,
- Memede ağrı ve sızılar,
- Emziren anne sütünü sağdığında kan gelmesi,
en sık rastlanan belirtilerdir.
Emzirme döneminde göğüs ağrısı birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bu dönemde göğüs ağrısı her zaman fibrokistik memeye işaret değildir. Emzirme döneminde meme ağrısı nedenleri için yazımızı okuyabilirsiniz.
Fibrokistik Memede Emzirme Nasıl Olur?
Fibrokistik meme için en çok merak edilen konulardan biri de emziren annenin emzirmeye devam edip edemeyeceğidir. Fibrokistik memeye sahip kadınların emzirmesinde bir engel yoktur. Emzirirken ciddi bir ağrı veya kanama yaşamayan fibrokistik memeye sahip olan kadınlar emzirmeye devam edebilir.
Emzirirken memeden kan gelmesi emziren annelerin endişelenmesine ve bu durumun bebeklerine zarar verip vermeyeceğini merak etmesine neden olabilmektedir. Ancak fibrokistik memeniz olması durumunda dahi emzirmeye devam edebilirsiniz.
Emziren annelerin bebeklerine zarar verebileceği düşüncesi farklı nedenlerden dolayı emzirmeyi bırakması oldukça yaygın bir durumdur. Anne sütünün her bir damlası bebek için çok faydalıdır. Bu nedenle hangi durumlarda bebek emzirilmez diye merak ediyorsanız bu konunun detaylarını gözden geçirmenizde fayda var.
Bazen emziren annenin meme ucunun hassaslaşmasından kaynaklı olarak da emzirmede zorluklar yaşanmaktadır. Böyle durumlarda meme ucu balsamı kullanarak oluşan hassasiyetin önüne geçebilirsiniz.
Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar