Bebek beslenmesinde en çok kullanılan araçlardan biri biberonlar ve biberon emzikleri oluyor. Sağılan anne sütünü bebeğe vermek üzere kullanılan biberonlar, anne sütünün mümkün olmadığı durumlarda devam sütü için de kullanılıyor. İlerleyen dönemde su içmek ve süt içmek ya da diğer sıvı içecekleri tüketmek üzere de biberon kullanımı tercih ediliyor. Bu noktada biberon seçimi kadar biberon kullanımında özenli olmak ve biberonları temizlemek de önemli oluyor.
Biberon nasıl temizlenir sorusu, ebeveynler için yanıtı önemli olan bir soru. Çünkü biberon temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı, bebek beslenmesi için önemli. Yenidoğan döneminden itibaren kullanılan biberonlar, bebeklerin beslenme rutinin önemli bir parçası. Her beslenme sonrası temizlenmeleri de bebek sağlığı için büyük önem taşıyor. Peki, biberon nasıl temizlenmeli ya da biberon temizliğinde nelere dikkat etmeli?
Biberon Temizliğinde Nelere Dikkat Etmeli?
Öncelikle bebek beslenmesine dahil olan her ürün için özenli bir temizlik söz konusu olmalı. Biberon, biberon emziği gibi kullanılıyorsa emzikler, bebek mama kapları ve anne sütü sağma aparatları da özenle temizlenmeli.
Biberon temizliği, bebeğin ayına göre değişen beslenme rutinindeki aldığı anne sütü, devam sütü, süt ve su gibi sıvıların kalitesini doğrudan etkiliyor. Örneğin içinde süt kalıntısı kalmış ise bu kalıntı, bebek için zararlı olabilir. Peki, biberonu temizlerken nelere dikkat etmeli?
- Biberonu kullandıktan hemen sonra yani içindeki malzeme kurumadan çalkalayın. Bu amaçla öncelikli olarak biberon ve emzikleri birbirinden ayırın. Tüm parçalar ayrılsın ki temizlik daha etkili olsun.
- Kullandığınız biberon bulaşık makinesinde yıkamaya uygun ise makinenin ilgili programını kullanarak ve doğru deterjan seçeneği ile yıkayın.
- Kullandığınız biberon bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değil ise sıcak su, biberon fırçası ve biberon yıkama deterjanı ile temizlik sağlayabilirsiniz. Ardından çok iyi durulayın ve kuru, temiz bir bez üzerinde kendi halinde kurumaya bırakın.
- Biberonun içini bir bezle kurulamaya çalışmayın. Bu işlem, toz ve iplik parçacıklarının biberon içine girmesine neden olabilir. Kendi halinde ve temiz bir yüzey üzerinde kuruması önerilir.
- Biberon temizliği için sterilizasyon cihazı da kullanabilirsiniz. Biberon sterilizasyon cihazı içinde gerekli sterilizasyonu sağlayabilirsiniz. Ama bu işlem öncesinde kalıntı olmadan temizlik sağlamanız gerekir.
- Biberon emziklerini de doğru şekilde temizlemek gerekir. Girintili ve çıkıntılı olan biberon emzikleri içinde çokça kalıntı kalır. Anne sütü, devam sütü kalıntısı ise zamanla bakteri üretimine çok uygundur. Bu nedenle biberon emzikleri de mutlaka çok iyi temizlenmelidir.
Lansinoh cam biberon ve pp biberon çeşitlerini kullanırken temizliğine özen göstererek bebeğinizin beslenmesi için sağlıklı bir adım atabilirsiniz. Hem bulaşık makinesinde yıkanabilen hem de kaynatmaya uygun olan Lansinoh pp biberon modellerini güvenle kullanabilirsiniz. Sürekli temiz biberon ihtiyacı için biberonları yedeklemeniz de önemli bir konfor detaylı olabilir.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar