Bebek daha anne karnında suyun içinde yaşar. Bu nedenle doğduktan sonra da genellikle suyu çok severler. Bu nedenle suda vakit geçirmek ve yüzmek bebekler için keyifli bir aktivite olacaktır. Suyun içerisinde yüzmek ve oyun oynamak çoğu bebek için eğlenceli olmanın yanında fiziksel gelişimleri açısından da destekleyicidir. Uzmanlar bebeklerin fiziksel gelişimini destekleyici ve birçok kas grubunun aynı anda çalışmasını sağlayacak yüzme aktivitesinin erken yaşlarda öğrenilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bebeklerde yüzme aktivitesi onun ebeveynleri ile geçirdiği zamanı da kaliteli kılar.
Bebek yüzme kursları bebeklerin yüzme öğrenmeleri için alanında uzman eğitmenlerle gerçekleştirilmelidir. Ancak bebek yüzme eğitimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları da gözden kaçırmamakta fayda vardır.
Bebeklerde Yüzmenin Faydaları
Bebeklerde yüzme engel teşkil eden herhangi bir sağlık problemi yoksa 6. aydan itibaren önerilmektedir. Bebeklerde yüzme eğitimi erken yaşlarda başlamalıdır. Yüzme eğitimi konusunda gecikilmesi bebeğin sonradan suya alışması açısından zor olacaktır. Bu nedenle erken başlanan yüzme eğitimi bebekler için oldukça faydalıdır. Özellikle son yıllarda yeni doğan yüzen bebekler uzman eğitmenlerle birlikte oldukça büyük yol kaydetmektedir.
- Yüzme bebeklerde kas gelişimini destekler.
- Bebeğin kendine olan özgüvenini arttırır.
- Enerji harcayacağı için iştahını arttırır.
- Bebeğin rahatlamasına ve kaliteli zaman geçirmesine katkı sağlar.
- Bebeğin bakımından sorumlu yetişkinlerle arasındaki iletişimi kuvvetlendirir.
- Denge ve koordinasyonu geliştirir.
- Bebeğin bilişsel gelişimini destekler.
- Uyku düzeninde iyileşme sağlar.
- Gaz sancısı problemleri varsa bunların azalmasına faydası olur.
Bebeklerde Yüzme Eğitimi
Yüzme kursları alanında profesyonel eğitmenler tarafından verilmektedir. Ancak bebeğine yüzme eğitimini kendisi vermek isteyen ebeveynler de vardır. Dikkat edilmesi gereken belli başlı noktaları göz önünde bulundurarak ebeveynler de bebeklerine yüzme eğitimi verebilir.
- Büyük yüzme havuzlarında bebeğiniz korkabilir. Bu nedenle bebek yüzme havuzu tercih etmeniz işinizi en başta kolaylaştıracaktır.
- Bebeğinizi onun güvenini sağlamak için kendinize yakın ve sizi görebileceği mesafede tutmalısınız.
- Bebeğiniz doğuştan nefesini tutma refleksine sahiptir. Ancak yine de suyu üflemek yerine yutması gerektiği için siz de nefesinizi üflediğinizi onun görebileceği gibi ağzınızı ve burnunuzu suya yaklaştırarak gösterebilirsiniz.
- Bebeğinizin yüzmesini sağlarken onu bir anda suya bırakmak yerine hafif hareketlerle desteğinizi azaltarak ayaklarını ve kollarını çırpmasını sağlayabilirsiniz.
Bebeklerde Yüzme Eğitiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
- Bebeğiniz açık havada yüzme öğrenecek ise mutlaka onun cildi ile uyumlu güneş koruyucular kullanmalı, yüzme öğrenen bebekler için üretilen özel şapkalardan kullanmalısınız.
- Bebeklerin yüzerken kullanmaları için özel yüzme bezleri tercih etmelisiniz.
- Bebeğiniz için uygun olduğundan emin olduğunuz havuz suyunda eğitime başlamalısınız.
Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar