
Gebelik haberinin alındığı ilk anlardan itibaren bebek bekleyen ebeveyn adayları için bu süreç oldukça heyecanlıdır. Planlanan bir gebeliğin en keyifli dönemi de bebeğin kalp atışının duyulduğu ilk anlardır. Birçok anne ve baba adayı “Bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur?” diye merak eder. Bebeğin kalbinin attığını duymak ebeveyn adayları için oldukça mutluluk vericidir.
Bebeğin Kalp Atışı Ne Zaman Başlar?
Bebeğin kalp atışını duymak için sabırsızlanan ebeveyn adayları “Bebek kalp atışı ne zaman duyulur?” konusunu her geçen gün daha çok merak eder. Bebeğin kalp atışını mümkün olan en kısa zamanda duymak isteyen anne ve baba adayları bebek kalp atışının başladığı hafta için sabırsız olabilir.
Bebeğin Kalp Atışı Kaçıncı Haftada Duyulur?
Bebeklerin kalp atışı ultrason muayenesinde duyulur. Ultrason muayenesinde bebeklerin kalp atışı 5. haftadan itibaren duyulabilir. Bebeklerde kalp atışının ritmi gebelik süresi boyunca doktorlar tarafından kontrol edilmeye devam eder. Ancak yapısal olarak kalp atışlarını net bir şekilde duymak 10. ve 12. haftaya kadar uzayabilmektedir.
Bebeğin Kalp Atışı Nasıl Dinlenir?
Gebeliğin ilk haftaları diyebileceğimiz 5. haftadan itibaren bebeğin kalp atışları vajinal ultrason ile dinlenebilir. İlerleyen süreçlerde bebeğin kalp atış hızı daha çok belirgin bir hale gelir. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde doppler ultrason ile bebeğin kalp atışı duyulabilir.
Hamileliğin ilk haftaları kadınlar için oldukça heyecanlı ve bir o kadar da endişeli geçecek bir sürecin başlangıcıdır. Bu dönemde fiziksel ve duygusal değişimler yoğun olarak yaşanır. Ancak bu sürecin keyifli geçmesi için içinizi her zaman ferah tutmalı ve stresten uzak durmalısınız.Hamileliğin ilk haftaları nasıl olur yazımızı mutlaka okumalısınız.
Bebeğini kucağına almak için sabırsızlanan ebeveynler hazırlıklara tüm hızıyla başlar. En başta bebeğin beslenmesi için gerekli olan ürünlerin alınması bu süreci takip eder. Bebeğinizi beslenmesi için satın alacağınız ürünlerin kalp damar hastalıklarına ve hatta kansere neden olduğu bilinen BPA ve BPS içermemesine dikkat etmelisiniz. BPA nedir ya da BPS nedir diye merak ediyorsanız yazımızı okumalı ve sağlıklı biberon ve emzik seçiminde bu konuyu da göz önünde bulundurmalısınız.
Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar