Çiçeği burnunda ebeveynler ve bebeğin bakımından sorumlu olan yetişkinler bebeğin büyüme ve gelişimiyle ilgili birçok konuyu merak eder. Bir bebeğin sağlıklı gelişimi açısından önemli bir gösterge olan kilo oranındaki artış her zaman endişe verici bir durumdan kaynaklanmaz. Bir çok ebeveyn açısından bebeğin kilo alma süreci, daha çok da bebeklerinin kilo almıyor olması endişe verici bir durum olabilir.
Öncelikle her zaman aklımızda olması gereken konulardan bir tanesi bebeğin kilosunun onun sağlığı açısından tek gösterge olarak kabul edilmeyeceğidir. Bebekler tüm gelişim dönemleri boyunca sürekli olarak kilo almaya devam etmezler. Zaman zaman bebeğinizin kilosunda artışlar olabileceği gibi, kilonun sabit kaldığı veya çok az azalmaların olduğu durumlar oldukça normaldir.
Her Bebeğin Gelişim Süreci Birbirinden Farklıdır!
Yenidoğan bebek ayda kaç kilo alır ya da bebekler ayda kaç kilo almalı soruları gibi bebeğinizin kilo almasıyla ilgili endişelerinizi bir kenara bırakarak bebeğinizin boy ve kilo oranını gözlemlemeniz önemlidir. Bazı bebekler doğal olarak hızlı büyürken bazı bebekler yapısal olarak daha yavaş büyüyebilir. Bebeğinizin kilo almıyor olması tek başına büyüme ve gelişme göstergesi değildir.
Bebeğinizi büyüme sürecini gözlemlemek için bebeklerde boy kilo oranı bilgisini sunan persentil cetveli kullanılabilir. Bebeğinizin kilo almasında sağlık açısından başka bir değişken yoksa persentil cetvelinde yer alan değerler arasında bebeğinizin büyümesini kontrol edebilirsiniz.
Anne Sütü Alan Bebek Nasıl Kilo Alır?
Anne sütü bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği her türlü besin değerini içerir. Her annenin sütü bebeği için yeteri kadar zengindir. Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişimi açısından anne sütünün her bir damlası çok önemlidir. Anne sütü ile beslenmenin önemi günümüzde artık daha çok farkındalığımızın arttığı bir konudur.
Bebeğinizin büyüme ve gelişimi açısından anne sütü oldukça önemlidir. Her bir damlası oldukça değerli olan anne sütünüzü anne sütü saklama poşetleri ile iyi koşullarda saklamanız önemlidir.
Doğumdan hemen sonra bebeğiniz bir miktar kilo kaybedebilir. Bu oldukça normaldir. Bir kaç hafta içerisinde kaybedilen kilo tekrar geri alınır. Bebeğin büyüme süreci boyunca zaman zaman kilo alımı durabilir. Ancak bu dönemler geçicidir ve bebeğiniz bir süre sonra kilo almaya devam edecektir.
2 Aylık bebek kilosu, 3500 gr ile 5200 gr arasında; 4 Aylık bebek kilosu 4500 gr ile 6300 gr arasında; 5 aylık bebek kilosu 5000 gr ile 7000 gr arasında değişebilir.
Bebeğinizin kilo alımıyla ilgili bir sağlık problemi olduğunu düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar