Ağız ve diş sağlığı her yaşta oldukça önemlidir. Bebeklerin dişlerinin temizliği de bu nedenle özen gösterilmesi gereken bir konudur. Bebekler diş fırçalama alışkanlığını ne kadar erken kazanırsa o kadar iyidir. Bu nedenle bebeğin ilk dişleri çıktığı andan itibaren ağız bakımına dikkat etmek gerekir. Bebeğin dişlerinin sağlıklı olması için bakımına dikkat etmek gerekmektedir. Bebeklerin ilk dişleri çıkmaya başladığında ve sonraki dönemlerde diş fırçalama yöntemi farklılaşmaktadır.
Bebek ilk dişlerini çıkardığı zaman temiz bir bezi parmağınıza geçirerek bebeğinizin dişlerini hafifçe ovalayabilirsiniz. Bebeğinizin dişlerini fırçalamak için parmak diş fırçası da kullanabilirsiniz. Bebekler için özel üretilen parmak fırçaların kıllarının yumuşak olduğundan emin olmalısınız. Bebeğin arka dişleri çıkmaya başladıkça parmak fırça yerine daha uzun saplı fırçalar tercih edilebilir.
Bebeğiniz için ihtiyaç duyacağınız diş fırçasını belirlemek için bebeklerde diş çıkarma sıralaması size yardımcı olacaktır.
Bebeğiniz 2,5 ve 3 yaşına geldiğinde yine bu yaş grubu için özel üretilen diş macunlarından kullanabilirsiniz. Daha erken yaşlarda bebeklerin tükürme becerisi gelişmemiş olduğu için diş macunu kullanılmamalıdır.
Bebekler İçin Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Bebeklere diş fırçası seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri seçilecek fırçanın bebeğin ağız yapısına uygun olmasıdır. Bebeğinizin ağzına büyük gelmeyen fırçalar tercih etmelisiniz. Bebek diş fırçası tercihinizi yaparken ürün paketinde bulunan yaş ibarelerine göz atabilirsiniz.
- Yumuşak kıllı diş fırçaları tercih ettiğinizden emin olmalısınız. Bebeğinizin yaşına uygun olmayan diş fırçaları ağızda tahrişe neden olabilmektedir.
- Bebeğinize diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için üretilen eğlenceli tasarımları olan diş fırçalarını tercih edebilirsiniz. Bebeğiniz kendi seçeceği bir fırça ile bu süreci eğlenceli bir hale getirebilir.
- Bebek diş fırçasında çeşitli ürünler bulunmaktadır. Doğru sürede diş fırçalamak için süreli ve müzikli diş fırçaları tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin diş fırçalama işlemini yaklaşık 2 dakika boyunca sürdürmesini sağlamalısınız.
- Fırçanın kıllarının bozulmaya başladığını gözlemlediğinizde fırçayı yenisi ile değiştirmelisiniz. Bebek diş fırçası ne zaman değiştirilmeli derseniz, diş fırçasının kılları bozulmasa bile en fazla 6 ayda bir yenisi ile değiştirmelisiniz.
- Bebekler öğrenme süreçlerinin çoğu aşamasında yetişkinleri taklit ederek öğrenme yöntemini kullanırlar. Düzenli ve özenli bir şekilde diş fırçalama alışkanlığı için sürece siz de dahil olmalısınız.
Bebeğiniz diş çıkarmaya başladığında gittikçe hassaslaşmaya başlayan meme uçlarınız için organik göğüs ucu yarası kremi kullanabilirsiniz.
Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar