Bebeğinize bakan kişilere onun o dönemki beslenme düzeni hakkında bilgi vermeniz son derece önemlidir. Bebeğinizin sadece anne sütü ile beslendiği dönemde ise, bakıcısının hassas olması gereken birkaç noktayı vurgulamanızda fayda olacaktır. Aşağıda sizlerle bebeğinizin bakımına yardımcı olan kişilerle paylaşmanız gereken 8 ipucunu bulabilirsiniz.
1. Bebeğinizin su içmeye ihtiyacı yoktur.
Bebeğinize bakan kişi, çok sıcak günlerde bile sadece anne sütüyle beslenen bebeğe su vermemelidir. Bu, anne sütü dışında meyve suyu veya herhangi bir sıvı için de geçerlidir.
2. Bebeğin biberonuna mısır unu veya pirinç koyulmamalıdır.
Bu boğulma riski yaratabilir, söylentilere aykırı olarak bebeklerin bir seferde daha uzun süre uyumasına neden olmaz. Doktorunuz önermediği sürece bebeğinizin anne sütü dışında bir besin almasına izin vermeyin.
3. Donmuş anne sütünü benmari usulü çözülmeli ve ılıklaştırılmalıdır.
Lansinoh Anne Sütü Saklama Poşetleri ve Lansinoh Anne Sütü Saklama Şişeleri hızlıca çözülme özelliğine sahip olarak tasarlanmıştır. İçinde donmuş anne sütü olan poşet ya da şişe düz bir şekilde ılık su dolu kasenin içine koyulmalıdır. Çözünen süt biberona aktarılmalıdır.
Ayrıntılı bilgi için: Donmuş anne sütünün çözdürülmesi
4. Anne sütü çalkalanmamalıdır!
Süt anne sütü saklama poşetinden ya da şişesinden biberona aktarıldığında anne sütü kremsi katmanlara ayrılabilir. Sütü karıştırmak için biberonun hafifçe, dairesel hareketlerle çevrilmesi yeterli olacaktır.
5. Anne sütün mikrodalgada ya da ocakta ısıtılmamalıdır!
Mikrodalga fırınlar emniyetsiz sıcak nokta oluşturmakla kalmayıp, önemli besin öğelerini de yok eder. Biberondaki süt ılık su dolu bir kâseye koyulup, uygun sıcaklığa erişene kadar ılımasının beklenmesi gerekecektir. Soğutmak için de benzer yöntem kullanabilir ya da sıcak süt oda sıcaklığında soğumaya bırakılabilir.
6. Sütün sıcaklığı, bir damla süt bilek içine dökülerek test edilebilir.
Süt sıcak olmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Bilek içini yakmayacak sıcaklık bebek için uygundur.
7. Süt bir kez çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır!
Bu nedenle süt azar azar dolaptan çıkarılmalı ve kullanılmalıdır. Bebeğiniz doymazsa yine az miktarda ekleme yapılabilir.
8. Bebeğin ne kadar süt içeceğinden emin olunamıyorsa biberon çok fazla sütle doldurulmamalıdır.
Biberon kullanıldıktan sonra bakteri oluşumunu engellemek için 1 saat içerisinde sütün tüketilmesi gerekmektedir. Biberonun ilk etapta az miktar sütle doldurulması ve bebeğinizin doymaması durumunda biraz daha süt eklenmesini önerebilirsiniz.
Kategoriler
Öne Çıkan Yazılar